מועדון מגנניה
משמרים את המסורת
ማአዶን መገናኛ
ባህልን ለመጠበቅና ለማስተላለፍ የምንጠቀምበት ቦታ
מבצע משה
מבצע משה היה מבצע אווירי להאצת פינויים של יהודי אתיופיה ממחנות הפליטים בסודן.
משפחות רבות משפחות רבות המתינו חודשים ושנים במחנות בסודן קשים ביותר.
עקב מגפות, רעב, צמא וזיהומים, נקברו מידי יום עשרות נשים, גברים, ובעיקר זקנים וילדים שלא יכלו לשרוד את המצב. ההערכה היא כי כ- 2000 בני הקהילה קיפחו את חייהם.
בין השנים 1984-1977 עלו בחשאי כ – 4,000 עולים בעיקר מחבל טגראי ומאזור וולקייט ומקצתם מחבל גונדר. היציאה מן המחנות בסודן הייתה באישון לילה לנקודות איסוף כשהם לבושים בבגדים כהים ומשם לחוף בסודן או לנמל בסודן. בתחנות אלו המתינו אנשי המוסד וחיל הים ואספו את העולים למטוסים או לאוניות.
בשנים אלה התרבו הידיעות בדבר הסכנה המרחפת על היהודים במחנות סודן לכן חיפשו דרכים להביא את כל הקהילה ארצה. בשנת 1984 נערך "מבצע משה",מבצע שהחל ב – 18 לנובמבר 1984 והסתיים ב – 5 בינואר 1985. במסגרתו הועלו ארצה ברכבת אווירית כ – 6,500 מיהודי אתיופיה, רובם ככולם מחבל גונדר.
העלייה דרך סודן התאפשרה בעקבות הסכם שבשתיקה, שפרטיו היו ידועים רק לבכירים מעטים בסודן ועל יהודי אתיופיה אסור היה לחשוף את זהותם היהודית. המבצע הסתיים טרם זמנו בעקבות הדלפה של אישיות ציבורית בישראל לעיתונות בדבר עלייתם החשאית של יהודי אתיופיה דרך סודן לישראל.
מבצע שלמה
בחודש מאי 1991 נערך "מבצע שלמה". הממשלה דאז בראשותו של יצחק שמיר, אישרה את המבצע להצלת היהודים.מטוסי ג'מבו של חברת אל- על ומטוסי הרקולס של חיל האוויר הביאו ברכבת אווירית תוך 36 שעות 14,324 עולים. מושביהם של 34 ממטוסי הג'מבו וההרקולס של אל –על פורקו ממקומם בכדי לאפשר כניסתם של כמה שיותר עולים.
מבצע הצלה זה נחשב לאחד האירועים המרגשים של מדינת ישראל והעם היהודי.